You can put alternative content here.

PRIREDITVE V MESECU APRILU

19.3.2015

TOREK, 7. 4. 2015, ob 18.30 V KNJIŽNICI- STROKOVNO PREDAVANJE IN PREDSTAVITEV KNJIGE:

EKOLOŠKO VRTNARJENJE ZA VSAKOGAR - JERNEJA JOŠAR

Prihajamo v obdobje, ko bo lastni košček obdelovalne zemlje še posebej pomemben. Odločitev, da bomo vrtnarili tudi mi in to na ekološki način, je edina pravilna odločitev.

S pravilnim pristopom lahko vrtnarimo prav vsi, tudi tisti, ki imate zelo malo časa, ali tisti, ki vam morda primanjkuje moči.

Kaj je potrebno storiti, da bo delo na vrtu čim lažje, da se izognemo težaškemu prekopavanju gred in nenehnim bitkam s pleveli? Kako pravilno skrbimo za rodovitna tla, kako združujemo rastline, da bodo boljše rasle, katero cvetje vključimo na zelenjavne gredice, vse to in še marsikaj boste izvedeli na predavanju Jerneje Jošar.

Vrtnarjenje ne bi smelo postati garanje in obveznost, ampak prijetno druženje z rastlinami, kadar si to zaželimo.

Jerneja Jošar je po poklicu agronomka. Svoj košček raja, kot pravi, je pred nekaj leti našla v Ljubljani, kjer v vrtnem centru Vrtnarska hiša, v katerem neizmerno uživa, ureja ekološki zelenjavni vrt in skrbi za ekološki prodajni program, kot so ekološka semena, ekološke sadike, ekološka gnojila in ekološka zaščitna sredstva. Svoje znanje in pridobljene izkušnje rada deli z drugimi. Prireja delavnice in predavanja, piše članke za revije in svojo spletno stran ter že vrsto let ureja in načrtuje zasaditve vrtov in balkonov.

Letošnjo pomlad je izšla njena knjiga EKOLOŠKO VRTNARJENJE ZA VSAKOGAR.

V priročniku Ekološko vrtnarjenje za vsakogar, ki je celovit popis avtoričinega znanja in vedenja, boste našli z več kot 200 fotografijami ilustrirane izčrpne zapise in nasvete o ekološkem vrtnarjenju. Na koncu predavanja boste knjigo lahko tudi kupili.

PONEDELJEK, 13. 4. 2015, OB 18.00 V KNJIŽNICI- URA PRAVLJIC IN USTVARJALNICA S SIMONO KOSEC GARAJ

OD 20. – 24. APRILA 2015 POTEKAJO 20. SLOVENSKI DNEVI KNJIGE Z LETOŠNJIM SLOGANOM (IZ) BERIMO.

KNJIŽNICA BO PRIPRAVILA BUKVARNO, kjer boste lahko domov odnesli odpisane knjige, obiskovalci, ki se boste prvič ali ponovno vpisali v knjižnico, ne boste plačali članarine za prvo leto.

V tem tednu bomo organizirali naslednje prireditve:

PONEDELJEK, 20. 4. 2015, OB 18.00 V DVORANI V OŠ JANKA MODRA, DOL PRI LJUBLJANI- LUTKOVNA PREDSTAVA - RDEČA KAPICA (GLEDALIŠČE ZAPIK)

V Grimmovi Rdeči kapici nastopata dva para iz lesa izrezljanih lutk, med katerimi je prav volk velika zvezda predstave. Bogato obarvano scena, ki se večkrat menja, je narejena iz starega lesenega kovčka. Predstava je polna nepričakovanih presenečenj, zasukov, humornih situacij ter veliko muzike v živo. Otroci v naši Rdeči kapici živo sodelujejo in pravljici pomagajo do srečnega konca. lesene lutke dr. Bastašića, humor, komunikacija, 35 min

TOREK, 21. 4. 2015, OB 18.00- »LITERARNA« ČAJANKA OB SLOVENSKIH DNEVIH KNJIGE

- pogovor o prebranih knjigah projekta Mesto bere, kateremu se že nekaj let pridružuje tudi »naša« knjižnica. Projekt je namenjen promociji branja in bralne kulture. Letos smo brali evropsko sodobno literaturo.

SREDA, 22. 4. 2015, OB 9.30 - IGRALNA URICA S KNJIGO

Lepo povabljeni v knjižnico in na prireditve!

PRIREDITVE V MESECU MARCU

19.2.2015

Ponedeljek, 02. 3. 2015, ob 18.00 v knjižnici

URA PRAVLJIC IN USTVARJALNICA

Ponedeljek, 9. 3. 2015, ob 18.00 v dvorani OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani

OTROŠKA IGRANA PREDSTAVA - KRALJ, KI NI MARAL POSPRAVLJATI

(Kulturno društvo Mlin Radomlje)

Nekoč je živel najmlajši kralj, kar jih je kdaj koli živelo. Imel je tako moč, kot jo imajo kralji- vsi so ga morali ubogati! Mali kralj dobi vse, kar hoče, saj ga nihče od odraslih za nič ne prikrajša. Množica služabnikov, ki skrbi za njegovo udobje, se mu slednjič upre, zaradi česar jih mali kralj zaklene v grajsko ječo. A s tem si zapravi možnost, da bi še naprej užival nezasluženo udobje, kar terja spremembo njegovega mišljenja in ravnanja. Kralj ugotovi, da ga je pošteno polomil...

Ponedeljek, 16. 3. 2015, ob 18.00 v knjižnici

URA PRAVLJIC IN USTVARJALNICA

Torek, 17. 3. 2015, ob 19.00 v knjižnici

POTOPISNO PREDAVANJE:

Bližnji vzhod – JORDANIJA IN IZRAEL (Martin in Angelca)

Potopisno predavanje prikazuje popotovanje po dveh državah ljižnega vzhoda. Arabsko Jordanijo in sveto deželo Izrael z vsemi njihovimi znamenitostmi...

Sreda, 25. 3. 2012, ob 9.15 v knjižnici - IGRALNA URICA S KNJIGO

Ponedeljek, 30. 3. 2015, ob 18.00 v knjižnici URA PRAVLJIC IN USTVARJALNICA

Urnik:

Pon:  12.00 – 18.00
Tor:   12.00 – 18.00
Sre:     7.30 – 14.30
Čet:  12.00 – 16.30
Pet:    7.30 – 14.30