You can put alternative content here.

OBVESTILO!

16.6.2015

OBVESTILO UPORABNIKOM KNJIŽNICE JURIJ VEGA DOL PRI LJUBLJANI!

KNJIŽNICA SE JE ZARADI NADZIDAVE, S KATERO BO ŠOLA PRIDOBILA 3 NOVE UČILNICE, ZBORNICO, SANITARIJE…., KNJIŽNICA PA DRAGOCEN DODATNI PROSTOR, UMAKNILA IZ SEDANJEGA PROSTORA.

KNJIŽNICA BO ZAPRTA DO NADALJNEGA, NATO SE BO PRESELILA V NOVE PROSTORE, KI BODO ZAVZEMALI SKRAJNI SEVERNI DEL ŠOLSKE STAVBE.

OBISKOVALCI KNJIŽNICE SHRANITE IZPOSOJENO KNJIŽNIČNO GRADIVO DOMA IN GA NE VRAČAJTE V DRUGE ENOTE MESTNE KNJIŽNICE LJUBLJANA.

IZPOSOJENO GRADIVO BOSTE VRNILI V NOVE PROSTORE KNJIŽNICE JURIJ VEGA.

TISTI, KI IMATE KNJIŽNIČNO GRADIVO IZPOSOJENO, SMO ROK IZPOSOJE PODALJŠALI DO 2.6. 2016. NAJ VAS NE SKRBIJO ZAMUDNINE. V ČASU ZAPRTJA KNJIŽNICE NE BOSTE PREJEMALI OPOMINOV.

V OBDOBJU, KO BO KNJIŽNICA ZAPRTA, LAHKO OBIŠČETE VSE ENOTE MESTNE KNJIŽNICE LJUBLJANA.

S STRANI MESTNE KNJIŽNICE LJUBLJANA IMAMO ZAGOTOVLJEN VSAKOTEDENSKI OBISK POTUJOČE KNJIŽNICE V PONEDELJKIH, V VIDMU PRED ŠOLO, V DOLSKEM, SENOŽETIH IN PODGORICI.

PONEDELJEK

Videm (pred šolo na parkirišču) 12.30-14.15

Dolsko 14.30-16.10

Senožeti 16.30-17.45

Podgorica 18.15-19.00

KNJIŽNIČARKI SE ŽE VESELIVA PONOVNEGA SNIDENJA Z VAMI - OBISKOVALCI V NOVI KNJIŽNICI IN SE VAM V IMENU VODSTVA ŠOLE ZAHVALJUJEVA ZA RAZUMEVANJE!

PRIREDITVE V MESECU APRILU

19.3.2015

TOREK, 7. 4. 2015, ob 18.30 V KNJIŽNICI- STROKOVNO PREDAVANJE IN PREDSTAVITEV KNJIGE:

EKOLOŠKO VRTNARJENJE ZA VSAKOGAR - JERNEJA JOŠAR

Prihajamo v obdobje, ko bo lastni košček obdelovalne zemlje še posebej pomemben. Odločitev, da bomo vrtnarili tudi mi in to na ekološki način, je edina pravilna odločitev.

S pravilnim pristopom lahko vrtnarimo prav vsi, tudi tisti, ki imate zelo malo časa, ali tisti, ki vam morda primanjkuje moči.

Kaj je potrebno storiti, da bo delo na vrtu čim lažje, da se izognemo težaškemu prekopavanju gred in nenehnim bitkam s pleveli? Kako pravilno skrbimo za rodovitna tla, kako združujemo rastline, da bodo boljše rasle, katero cvetje vključimo na zelenjavne gredice, vse to in še marsikaj boste izvedeli na predavanju Jerneje Jošar.

Vrtnarjenje ne bi smelo postati garanje in obveznost, ampak prijetno druženje z rastlinami, kadar si to zaželimo.

Jerneja Jošar je po poklicu agronomka. Svoj košček raja, kot pravi, je pred nekaj leti našla v Ljubljani, kjer v vrtnem centru Vrtnarska hiša, v katerem neizmerno uživa, ureja ekološki zelenjavni vrt in skrbi za ekološki prodajni program, kot so ekološka semena, ekološke sadike, ekološka gnojila in ekološka zaščitna sredstva. Svoje znanje in pridobljene izkušnje rada deli z drugimi. Prireja delavnice in predavanja, piše članke za revije in svojo spletno stran ter že vrsto let ureja in načrtuje zasaditve vrtov in balkonov.

Letošnjo pomlad je izšla njena knjiga EKOLOŠKO VRTNARJENJE ZA VSAKOGAR.

V priročniku Ekološko vrtnarjenje za vsakogar, ki je celovit popis avtoričinega znanja in vedenja, boste našli z več kot 200 fotografijami ilustrirane izčrpne zapise in nasvete o ekološkem vrtnarjenju. Na koncu predavanja boste knjigo lahko tudi kupili.

PONEDELJEK, 13. 4. 2015, OB 18.00 V KNJIŽNICI- URA PRAVLJIC IN USTVARJALNICA S SIMONO KOSEC GARAJ

OD 20. – 24. APRILA 2015 POTEKAJO 20. SLOVENSKI DNEVI KNJIGE Z LETOŠNJIM SLOGANOM (IZ) BERIMO.

KNJIŽNICA BO PRIPRAVILA BUKVARNO, kjer boste lahko domov odnesli odpisane knjige, obiskovalci, ki se boste prvič ali ponovno vpisali v knjižnico, ne boste plačali članarine za prvo leto.

V tem tednu bomo organizirali naslednje prireditve:

PONEDELJEK, 20. 4. 2015, OB 18.00 V DVORANI V OŠ JANKA MODRA, DOL PRI LJUBLJANI- LUTKOVNA PREDSTAVA - RDEČA KAPICA (GLEDALIŠČE ZAPIK)

V Grimmovi Rdeči kapici nastopata dva para iz lesa izrezljanih lutk, med katerimi je prav volk velika zvezda predstave. Bogato obarvano scena, ki se večkrat menja, je narejena iz starega lesenega kovčka. Predstava je polna nepričakovanih presenečenj, zasukov, humornih situacij ter veliko muzike v živo. Otroci v naši Rdeči kapici živo sodelujejo in pravljici pomagajo do srečnega konca. lesene lutke dr. Bastašića, humor, komunikacija, 35 min

TOREK, 21. 4. 2015, OB 18.00- »LITERARNA« ČAJANKA OB SLOVENSKIH DNEVIH KNJIGE

- pogovor o prebranih knjigah projekta Mesto bere, kateremu se že nekaj let pridružuje tudi »naša« knjižnica. Projekt je namenjen promociji branja in bralne kulture. Letos smo brali evropsko sodobno literaturo.

SREDA, 22. 4. 2015, OB 9.30 - IGRALNA URICA S KNJIGO

Lepo povabljeni v knjižnico in na prireditve!

Urnik:

Pon:  12.00 – 18.00
Tor:   12.00 – 18.00
Sre:     7.30 – 14.30
Čet:  12.00 – 16.30
Pet:    7.30 – 14.30